В Лозница председателят на Общинския съвет започна четвърти мандатат

Заместник областният управител на Разград Нурие Црънгалова откри първата сесия на Общински съвет-Лозница мандат 2019-2023 г. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

На нея положиха клетва кметът на Община Лозница Севгин Шукри, 15 от новоизбраните 17 общински съветници и 9 от 11-те избрани кметове на кметства. Двама от съветниците отсъстваха, а за двама от избраните на втори тур кметове не бе изтекъл законовият срок за обжалване на решенията за избора им.

„Уважаеми общински съветници, госпожи и господа кметове – на общината и на кметствата, пожелавам ви възможно най-бързо да създадете мостове помежду си. С достатъчно уважение и с навременно общуване решавайте общинските дела, за да оправдаете думите от положената клетва.” – обърна се към съветниците заместник областният управител Нурие Црънгалова.

Тя поднесе букети на дамите, избрани в местната власт на Община Лозница.

Като част от официалната церемония за встъпване в длъжност на местните управници общинският кмет Севгин Шукри получи от Вр.И.Д. Гьокчан Ахмед ключа на Лозница.

След тържествената част ръководството на сесията бе предоставено на най-възрастния съветник Али Булут. С явно гласуване бе определен председател на Общинския съвет. С 9 гласа „за”, 5 „въздържал се” и 1 „против” за четвърти мандат на този пост ще бъде Ибрахим Ахмедов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *