В листата на ДПС – представители на всички общини

ДПС

Представители и на седемте общини от Разградска област влизат в кандидат-депутатската листа на Движението за права и свободи. Тя днес бе одобрена от националното ръководство на политическата сила – съобщи за Разград24/7 областният председател на ДПС-Разград. Припомняме, че областната структура направи общо 22 предложения, като обобщи номинациите от общините, а централата избра 8 от тях.

Водач на листата, както и на предходните избори, е заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, за когото това би бил трети депутатски мандат. Преди да стане народен представител той бе кмет на Община Цар Калоян.

Вторият в листата е също без изменение от предходните парламентарни избори. Ихсан Хаккъ е от исперихското село Подайва, работил е в исперихската общинска управа, бе и заместник-министър на спорта.

На трета позиция е Хабибе Расим. Тя също бе в листата за предходните парламентарни избори, но тогава бе под №6. Тя е юрист по образование, от Разград е, но работи като юрисконсулт в Община Лозница, освен това е председател на НЧ“Делиорман 2014“.

На четвърта позиция е Денис Татар от Завет. Той архитект по професия, заместник-кмет на Община Завет.

На пета позиция е също представител на местната власт – Севим Рамаданова е заместник-кмет на Община Самуил.

Шести е лидерът на Младежкото ДПС в Кубрат Едис Даудов.

На седма позиция е кметът на Община Лозница Севгин Шукри, а на осма – областният председател на ДПС Мехмед Салим.

На практика това е първата политическа сила, която обявява пълната си кандидат-депутатска листа в Лудогорието, досега от БСП са обявили 6 от кандидатите си, като 2 от позицията стоят в очакване на гражданска квота и коалиционни партньори, а от Републиканци за България обявиха днес водача си. Останалите политически сили не са обявявали кандидатите си за парламента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *