В Кубратско засякоха най-много шофьори да паркират на места за инвалиди

Пътна полиция

За 11 часа пътни полицаи засякоха 20 шофьори от Разградско, паркирали на места, определени за хора с увреждания, най-много са нарушителите в Кубратско – 11.

Проверките са част от 24-часова специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ, която се провежда в цяла Европа. Тя продължава 24 часа, стартира  в 6.00 часа на 3 декември до 6.00 часа на 4 декември 2019 година. Акцентът на планираната операция е контрол над водачи, които използват за спиране места, предназначени за хора с трайни увреждания.

Санкцията за шофьори – нарушители при паркиране на инвалидно място е 200 лв. От началото на годината до момента на територията на ОДМВР-Разград са глобени 73 такива водачи.

Между 6,00 ч. и 17,00 ч. днес в Лудогорието са спрени за проверка 110 шофьори, проверени са 114 места за паркиране, определени за превозни средства, обслужващи хора с увреждания. Установени са 40 нарушения, от които 20 са свързани с темата на проверката – паркиране на места за хора с увреждания. 11 от нарушенията са засечени от РУ-Кубрат, 8 – от Пътна полиция, 1 – от РУ-Исперих, в Разград и Лозница не са установени нарушители.

Операцията продължава. При провеждането й са установени и 5 нарушения за неплатени глоби, както и друго криминално престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *