В Киченица замирисва на избори: Кметът късно си прехвърлил фирмата

Вероятно твърде скоро след местните избори кметски вот отново ще има в Община Разград – това може да се предположи от решение на Общинската избирателна комисия. Изборите обаче ще са в едно населено място – Киченица.

В решението на ОИК от 15 януари се дава тридневен срок от уведомяването на кмета на Киченица Юзджан Рамаданов да направи възражение пред комисията във връзка с констатирано нарушение на Закона за местното самоуправление и местната власт. То е установено на заседание на Постоянната комисия по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси при Общински съвет-Разград. Според комисията Рамаданов не е спазил задължението до 1 месец след обявяване на изборните резултати да прекрати участието си в управителен орган на търговско дружество. Прехвърлил е дяловото си участие във фирма „Просперитет 9”, но повече от 2 месеца след изборите – според Търговския регистър това се е случило на 3 януари 2020 г.

ЗМСМА разпорежда в подобни случаи на неизпълнение на задължението пълномощията на съответния кмет да бъдат прекратени, което вероятно ще се случи след като ОИК-Разград се запознае с възражението на Рамаданов.

Той е избран от квотата на ДПС, на вота имаше само един конкурент – Дамян Йосифов от ГЕРБ, който пък бе кмет в предходния мандат.

Ако отстраняването му се случи, в Киченица ще са в торите предсрочни избори в Разградско след Къпиновци, където кметът Ариф Васви, също от ДПС, оваканти поста след като бе назначен за заместник-кмет на Община Исперих.

2 Replies to “В Киченица замирисва на избори: Кметът късно си прехвърлил фирмата”

  1. за какво заяждане става въпрос, не стана ясно Раиме…..В публикацията се говори за неспазване на закона! Но то за теб тва няма значение , по важно е да се плюе ГЕРБ.

  2. nyama da se sprat da se zayajdat s DPS tezi podkupeni prokleti gerberki ( podcertavam) seloto si nameri zaslujeniyat kmet koyto se opitva da vaztonovi propadnaloto selo sled mandata na gerbskiyt kmet,za 4 godini pomlyaha na vsyakade otkradnaha daje darvata za ogrev ot djamiyata i ne samo tova oshte mnogo kokoshkarski deyaniya na gerp. AZ PODKREPYAM GOSPODIN RAMADANOV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *