В Исперих е първата назначена избирателна комисия в Лудогорието

В Исперих е първата в Разградско назначена от ЦИК Общинска избирателна комисия.

Това е станало на заседанието на ЦИК снощи.

Както Разград24/7 съобщи, в Исперих бе постигнат консенсус по време на консултациите за определяна не състава на ОИК. Протоколът е подписан без особени мнения и възражения.

Комисията ще е 13-членна. Неин председател ще е адвокат Светлана Димова, която е предложена от ГЕРБ. Тя има солиден опит в администрирането на избори – част е от изборната администрация от 20 години.

Единият от заместниците й – Джанан Родоплу от ДПС – е също с опит в тази сфера, тя бе и един мандат председател на РИК-Разград, освен това е работила и като секретар на Община Исперих. Зорка Косева от Обединени патриоти е другият заместник-председател на ОИК-Исперих. Бившият заместник областен управител Ценка Иванова от БСП допълва дамското ръководство на ОИК-Исперих, тя е секретар на комисията.

За членове на ОИК-Исперих са назначени още 7 дами: Васка Фарфарова-Николова, Пенка Енева-Габровска, Гюлтен Мустафа, Добринка Русева, Петя Иванова, Хриска Ханджийска и Димитрина Димитрова, както и двама мъже: Танер Хюсни и Даниел Николов.

Според решение №657 на ЦИК ОИК-Исперих встъпва в правомощията си на 7 септември.

 1,296 total views,  1 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *