В Исперихско ДПС – ГЕРБ 2:2 кметски поста

Двама от новоизбраните кметове в исперихските села, в които имаше частични избори, са от ДПС, другите двама – от ГЕРБ. Резултатите за Разград24/7 съобщи председателят на ОИК-Исперих Светлана Димова. Ето и имената на победителите, както и броят на гласувалите за тях.

В Тодорово победител е Бюлент Хасан от ДПС. Той е подкрепен от 262 от съселяните си. Това са над 68% от гласувалите 380 избиратели. Бюлент Хасан е бил избран и на редовните избори през 2019 т., но бе отстранен заради това, че не е спазил законодателството, като не е прекратил търговска дейност при встъпването си в длъжност в местната власт.

По същата причина бяха отстранени и останалите трима кметове в селата, в които имаше избори.

Повторно е спечелил доверието на съселяните си и Синан Нури от Драгомъж. Той е кандидат на ГЕРБ, на редовните избори бе от ЗНС. За него са гласували 85 от съселяните, което е също над 68% от гласувалите.

Нов кмет ще има Райнино. Това бе единственото от четирите села, в което имаше трима кандидати и съответно вероятност за балотаж. Осман Осман от ДПС обаче е подкрепен от 130 негови съселяни от общо гласували 191, което е 68% доверие.

Нов е и кметът на Йонково. 253-ма са гласували за Мустафа Рашид от ГЕРБ, това е 60% одобрение от съселяните му. В този вот има два интересни момента. Първият е, че Мустафа Рашид е общински съветник от ЗНС и ще трябва да напусне този пост, а вторият че се конкурира с бивш свой съпартиец. Съперникът му – Басри Чакъров бе избран за кмет на Йонково от ЗНС, но на частичните избори се яви от листата на ДПС.

 

 2,264 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *