В Исперихско ДПС – ГЕРБ 2:2 кметски поста

Двама от новоизбраните кметове в исперихските села, в които имаше частични избори, са от ДПС, другите двама – от ГЕРБ. Резултатите за Разград24/7 съобщи председателят на ОИК-Исперих Светлана Димова. Ето и имената на победителите, както и броят на гласувалите за тях.

В Тодорово победител е Бюлент Хасан от ДПС. Той е подкрепен от 262 от съселяните си. Това са над 68% от гласувалите 380 избиратели. Бюлент Хасан е бил избран и на редовните избори през 2019 т., но бе отстранен заради това, че не е спазил законодателството, като не е прекратил търговска дейност при встъпването си в длъжност в местната власт.

По същата причина бяха отстранени и останалите трима кметове в селата, в които имаше избори.

Повторно е спечелил доверието на съселяните си и Синан Нури от Драгомъж. Той е кандидат на ГЕРБ, на редовните избори бе от ЗНС. За него са гласували 85 от съселяните, което е също над 68% от гласувалите.

Нов кмет ще има Райнино. Това бе единственото от четирите села, в което имаше трима кандидати и съответно вероятност за балотаж. Осман Осман от ДПС обаче е подкрепен от 130 негови съселяни от общо гласували 191, което е 68% доверие.

Нов е и кметът на Йонково. 253-ма са гласували за Мустафа Рашид от ГЕРБ, това е 60% одобрение от съселяните му. В този вот има два интересни момента. Първият е, че Мустафа Рашид е общински съветник от ЗНС и ще трябва да напусне този пост, а вторият че се конкурира с бивш свой съпартиец. Съперникът му – Басри Чакъров бе избран за кмет на Йонково от ЗНС, но на частичните избори се яви от листата на ДПС.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *