В детската градина в Гецово все пак ще има нова учителка, родителите гласуваха с какво да се топлят децата им

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова участва в родителска среща в ДГ”Здравец”-село Гецово.

Поредното посещение в детската градина бе част от действията, предприети от Община Разград във връзка с няколко сигнала и жалби от родители, подадени в местната управа в края на миналата година.

Родителската среща бе насрочена, за да се представят от директора на ДГ”Здравец” Милена Христова решенията на проблемите, които родителите бяха поставили. Проблемите бяха свързани основно с осигуряване на  условия за разделяне на общо 42-те деца в две групи: назначаване на още един педагог и отоплението на второ помещение, което да се използва за занималня. Христова съобщи, че от четвъртък ще има нова учителка в градината.

Заместник-кметът Милена Орешкова разясни на  родителите действията, предприети от Община Разград след получаването на жалбите, като уточни, че назначаването на персонал е ангажимент на директора. Промяната в графика на автобуса, който вози децата до Осенец и Дряновец обаче, бе извършена веднага след сигнала.

Родителите и част от педагозите споделиха, че през миналата година във връзка с настояването за разкриване на още един щат детската градина е била поставена под „ежедневен обстрел от проверки” от страна на предходната местна управа. Орешкова увери, че от страна на новото общинско ръководство опити за въздействие върху подобни решения и действия, свързани със здравето и възпитанието на децата, няма да бъдат правени. Тя предложи на родителите с гласуване да изберат начина на отопление в новата занималня в градината, като Общината осигури финансирането за съответния уред или система. След конструктивни дискусии те избраха това да стане с още една камина, подобна на тази, с която се отоплява помещението, в което в момента са обучават децата.

 

 

One Reply to “В детската градина в Гецово все пак ще има нова учителка, родителите гласуваха с какво да се топлят децата им”

  1. Пълни глупости…как току що директорката каза че няма да се назначи учителката?!?!?! Днес уж била спусната от общината нова заповед….стига бе….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *