Върба: Дойдох заради големите цели и амбиции на Лудогорец

При огромен интерес в конферентната зала на комплекс „Царско село“, Лудогорец представи новия си треньор – Павел Върба, както и неговият щаб – Зденек Бечка и Мартин Тихачек – съобщава клубният сайт.

На пресконференцията присъстваха още директорът “Спортна администрация” Георги Караманджуков, изпълнителният шеф Ангел Петричев и капитанът Светослав Дяков.

„Поздравявам всички, изненадан съм колко много хора дойдоха днес. Признавам си, че наистина това е много голямо предизвикателство”, заяви Върба. “Познавам отбора и затова съм тук. Надявам се да не разочаровам ръководителите. Знам, че целите на Лудогорец са най-високите и се надявам, че с колегите ми ще успеем да ги изпълним“, каза още чехът. „Това, което ме убеди да дойда, са големите амбиции на Лудогорец. Играят редовно в Европа. Целите на тима наклониха везните да дойда. Също така гледах и последните шест мача на Лудогорец, видях силата, която притежава. Дайте ми време и сами ще видите какво ще се случи“, добави чехът. „Не идвам в отбор, който тепърва се изгражда. Видяхме каква висока класа има отбора, няма да го градя от самото начало. Това е плюс за мен, няма да правя много промени. Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се притеснявам или страхувам напротив – радвам се да работя тук. Наистина искам да продължа работата, която е вършена тук, а тя е добра. Искам да продължа тази тенденция. Не виждам причина защо да няма доверие помежду ни. Всеки отбор търси играчи, за да увеличи конкуренцията в тима. Не бих ви казал имена към този момент“, каза още специалистът.

На въпроса за предстоящите мачове с Интер чехът отговори така: „Всички очаквате тези мачове с Интер, вярвам, че имаме шансове. Едно към 99 не е добра ставка на шансовете за мача, но пробвайте да сложите 100 лева на този коефициент и може да ви излезе. Обичам отбори, където звездите работят за тима. Твърдя, че Лудогорец е такъв отбор. Най-голямата опасност идва от софийските грандове, те ще се опитат да спрат Лудогорец. По отношение на качеството на българското първенство – мислех, че нивото е по-ниско от чешкото, но в крайна сметка силите са изравнени. Единствената ми препоръка е, че някои стадиони може да бъдат подобрени“, допълни специалистът. „Говорим с ръководството на клуба – търсим един дефанзивен и един офанзивен играч. Имаме предвид и изтичащите договори на някои играчи. Вярвам, че по-лесно протичат нещата, ако се заемеш по-рано отколкото, когато те притиска времето и трябва да го направиш. Не виждам причина Кешеру да не остане ако играчът и клубът се разберат“, смята той. Върба бе запитан кой тип играч би ли искал да има в Лудогорец – Меси и Роналдо. „Жалко е, че не можем да купим някой от тях. Бих ги искал и двамата. Играчът, който искаме, трябва наистина да може да ни помогне, а не просто да привлечем някой човек“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *