Вълчиците с две победи в събота

Невероятен успех за дамската част от вълчата общност в Елита – съобщават от баскетболния клуб “Вълци-Разград”.

Кадетките до 16 г. надвиха републиканските шампионки от Берое със 71:67 точки в емоционален мач. В другия двубой срещу Берое вицешампионките ни си осигуриха рутинна победа над връстничките си със 77:47 точки.

Кадетките постигнаха успех в мач, в който повярваха, че могат да надделеят. Въпреки проблемите, момичетата доказаха, че са по-класният отбор на терена, налагайки своето темпо и невероятно себераздаване в защита. Мачът завърши след продължение и драматични минути, в които Вълчиците дадоха всичко от себе си, водени от своя капитан Мартина Мандажиева, която отбеляза 19 т., последвана от Ина Ненкова (18 т.), Айчин Съдъкова (17 т.) и Берна Ефраимова (14 т.) .
“Не съм изненадан от настройката, хъса и желанието за победа! Това е начинът! Благодаря на момичетата за емоцията и невероятната защита в края на срещата.”, сподели треньорът на Вълчиците Пенко Велчев.
Момичетата до 14 г. взеха своето у дома, въпреки контузиите и проблемите в отбора и въпреки, че във втората част играха с четири състезатели на терена. Водени от капитана Радост Бучукова (12 т.), Андреа Великова(17 т.) и Моника Добрева (12 т.) , последвани от Йоана Димитрова (20 т.), Румина Колева – 5 т., Галиана Георгиева и Боряна Младенова с по 4 т. и Анджела Димитрова с 2 т., показаха много високо ниво в защита и страхотни отигравания в нападение.
“Поздравявам момичетата за класата, която показват. Играем задружно и правилно, това е по-важно от резултата!”, сподели треньора на разградчанки.
Участието на отборите на “Вълци-Разград” в държавните първенства е обезпечено, благодарение на компаниите: “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, “Семпе груп”, “Мизия глас” и “Дин пропъртис”.
От клуба благодарят на всички родители за доверието!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *