“Вълци”-те хапнаха баскетболна торта в Общината

С торта с баскетболни топки и логото на отбора заместник-кметът Добрин Добрев почерпи момичетата и момчетата от СКБ“Вълци-Разград“ от възрастова група до 12 години, които посетиха днес Община Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Двете формации се представиха изключително успешно на държавните финали през месец май. Момичетата записаха историческо за разградския женски баскетбол постижение с извоюването на сребърни медали. Момчетата пък надградиха с една позиция над миналогодишния си успех и тази година са на пето място в страната.

Момичетата дойдоха с купата за вицешампионското си място и с един сребърен медал, който подариха на г-н Добрев за витрината на спортната слава на Община Разград.

Треньорът на „Вълци“-те Пенко Велчев благодари за подкрепата, която Община Разград оказва за развитието на  клуба. Коментира, че в повечето общини финансовото субсидиране на спортните клубове не е така добре организирано, както в Разград. Приоритет за ръководството на Община Разград е развитието на детско-юношеския спорт и според възможностите си съдействаме за подпомагането му – заяви заместник-кметът Добрин Добрев.

Треньорът съобщи, че малките баскетболисти са играли мачовете от държавните финали с екипите, които Община Разград им подари след първите им успехи от миналата година.

Във връзка с увеличаващия се интерес към заниманията в баскетболния клуб и нарастващите нужди от по-голяма база за тренировки и мачове Пенко Велчев запита на какъв етап е довършването на спортната зала „Абритус“. Г-н Добрев увери, че амбициите на общинското ръководство са до края на годината ремонтът да приключи, към момента все още продължават процедурите по определяне на фирма-изпълнител на довършителните работи. Намеренията ни са след завършването на залата тя да бъде стопанисвана от Ученическата спортна школа с график за ползване от различните клубове – допълни Добрев.

Община Разград ще продължи да кандидатства пред различни източници за финансиране и за ремонти на физкултурните салони по училищата, както и за ремонти на открити спортни площадки в учебните заведения. За тази година е предвиден ремонт на футболната площадка в ОУ“Никола Икономов“ и изграждане на нова площадка в ОУ“Ив.С.Тургенев“ – съобщи още заместник-кметът Добрев.

Той пожела още по-големи успехи след упоритите тренировки на „Вълци-Разград“ и ги почерпи за Деня на детето с тематична торта, специално изработена за тях – с баскетболни топки и логото на клуба.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *