„Вълци”-те започнаха втората си година с нови кошове

Настоящето и бъдещето на баскетбола в Разград се събра с дарителите и родителите си, за да отпразнува новите баскетболни кошове, на които ще тренира.

54-те момичета и момчета от представителните отбори на Спортен клуб по баскетбол „Вълци”-Разград обаче отстъпиха на своите гости правото първи да стрелят по кошовете. Повечето не се представиха особено добре, точни бяха само експертът в Дирекция „Спорт, култура и туризъм” в Община Разград Нели Николова и адвокат Марин Кинов, който уцели от втори опит.

Новите кошове са в спортната зала на ПГИ”Робер Шуман”-Разград. Общата стойност на съвременните съоръжения е 5000 лева, 2000 от които са предоставени от разградския клуб „Lions International”, останалите са от бюджета на спортния клуб, принос към който има Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград”, съдействие са оказала и от училищната управа.

Това са вторите изцяло обновени кошове, на които третират „Вълци”-те. Първите са в ОУ”Васил Левски”. Смятаме поетапно да обновим съоръженията, на които тренират децата – съобщиха инициаторите на идеята в Разград да възкръсне баскетбола Пенко Велчев и Наталия Халачева.

В школата вече тренират близо 400 деца, през втората тренировъчна и състезателна година за клуба ще бъдат увеличени представителните отбори, новост е и идеята Разград чрез зала „Лудогорец” да домакинства на някои от финалите на държавни първенства за деца, за това вече има подкрепа от баскетболната федерация.

На официалното откриване малките баскетболисти и техните треньори получиха пожелания за успешна спортна година от: Мирослав Грънчаров от „Lions Clubs”, председателя на УС на Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград” Стефан Томов и членът на УС на фондацията Дияна Славова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *