Във вторник откриват детската площадка до “Централ”

Във вторник, 15 септември, от 17,00 ч. е официалното откриване на реновираната детска площадка до хотел „Централ“ – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

На него са поканени всички, които имат принос в обновяването на площадката, както и децата на Разград, които ще я използват за своите игри. Събитието ще включва кратка музикална програма и малки изненади за малчуганите.

Детската площадка е първата в Разград, на която има две съоръжения, които могат да се използват от деца с увреждания.

Тя бе реновирана със съвместните усилия на местната управа, бизнеса и неправителствения сектор. Финансирането е от Община Разград (13 290 лв.), Сдружение „Лудогорие” (8 474,52 лв.)и Обществен дарителски фонд за Разград (22 060,56 лв.). Две от общо седемте детски съоръжения на площадката са единствените в Разград, които могат да се използват от деца с увреждания. Площадката бе оборудвана поетапно, като последните съоръжения бяха монтирани през миналата седмица, поставена е и удароустойчива настилка, както и 10 пейки и 4 кошчета за боклук. Дни след поставянето на последните люлки, едно от съоръженията стана жертва на посегателства. Пораженията бяха отстранени и то отново може да се използва от децата на Разград.

През тази седмица бе извършен още един ремонт на детска площадка в Разград – тази на ул. „Каймакчалан“20, за която граждани сигнализираха, че не може да се използва от деца поради недоразчистените строителни материали в района. Работниците от ОП“Ремонтстрой“ извършиха довършителни дейности, като разчистиха мястото и живеещите на тази и съседните улици малчугани вече има къде да играят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *