Във вторник започва пръскането срещу кърлежи

Разград

Във вторник, 19 април, Община Разград започва пролетната кампания по дезинсекция /дезакаризация/ на тревните площи, дезинфекция на откритите пясъчници в детските заведения и площадки на територията на Община Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Изпълнител на дейностите е „БИОКОНТРОЛ  КОРПОРАЦИЯ“ ЕООД  гр. Разград, който по график ще обезпаразити 275.100 дка площи, включени в предмета на обществената поръчка на обща  стойност 13 000 лева без ДДС.

За спазване на графика за дезакаризация, ръководителите на обектите, включени за обработка на площите, е необходимо да извършат предварителна подготовка, включваща окосяване и почистване на площите както и на откритите пясъчници в детските заведения и детските площадки.

Според предварителния график в периода 19-21 април ще се пръска в детски площадки и прилежащите им зелени площи: в централната градска част, в жк „Орел”, жк „Абритус”, жк „Лудогорие”, в Градския парк, крайбрежна ивица/плажна зона/ на яз. „Пчелин ІІ” в местността „Пчелина”, зоната за пикник и спорт между  „Горски кът“ и  „Делфина” в местността „Пчелина”.

Следващите дати, на които ще се извършва пръскане срещу кърлежи, са 26 и 30 април. Тогава техниката на фирмата, спечелила обществената поръчка за тази дейност, ще посети детските ясли в Разград, детските градини в селата от общината, част от социалните услуги,

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *