ВУЗ-овете при учениците: Филиалът за медицински сестри в Търново с презентация в Разград

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Хабибе Расим се срещнаха днес с директора на Филиал Велико Търново на Медицински университет-Варна доц. Диана Димитрова. Заедно с екипа си тя бе в Разград за представяне пред зрелостници на образователната институция, която ръководи. Община Разград предостави зала „Филхармония“ за провеждане на срещата с кандидат-студентите, съдействие в организацията оказа Регионалното управление по образование-Разград – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Доц. Димитрова благодари на представители на ръководството на Община Разград за оказаното съдействие и ангажираност към възможностите, които образованието дава на младите хора от региона. Филиал Велико Търново извършва прием на 25 човека в специалността „медицински сестри“ и 15 в специалност „акушерки“. Обучението е 4-годишно, степен „бакалавър“, последната година е преддипломен стаж, който може да се проведе в родния град на студента. Приемът е с тест по биология.

„Имаме сериозна липса на кадри в тези специалности и подкрепяме активността на Вашата образователна институция“ – увери заместник-кметът Добрин Добрев. Той допълни, че това е и възможност за кариерно развитие пред младите хора, както и възможност да се завърнат в родния край, за да работят за неговия просперитет.

В дискусията възникна и идея за обсъждане на възможност за сътрудничество по отношение на обучения на педагогически кадри в оказване на първа долекарска помощ, каквито еднодневни обучения Филиал Велико Търново организира регулярно.

След срещата с представителите на ръководството на Община Разград доц. Диана Димитрова и екипът й направиха презентация на Филиал Велико Търново към Медицински университет-Варна пред зрелостници от разградските гимназии. На събитието присъства и заместник-кметът Хабибе Расим. В екипа на доц. Димитрова е и разградчанката Мюжгян Сабри – асистент във Филиал Велико Търново, а в презентацията участваха две студентки от учебното заведение, една от които – Елеонора – също е от Разград.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *