Второкласници подариха своята „Малка книжка за Разград” на музея

В последния си учебен ден за годината второкласниците с класен ръководител Сийка Маринова от ОУ „Ив. С. Тургенев“ подариха своята „Малка книжка за Разград“ на Регионалния исторически музей в Разград. Това съобщават от пресцентъра на културната институция.

Във факултативно избираемия час, посветен на кибер света, класната ръководителка на децата заложила на работата с дигитални устройства. Учениците се научили да работят с текстообработващата програма Word – да въвеждат текст, да форматират текст. Научили се да търсят информация и изображения в Интернет, да работят с Paint.
В часовете по околен свят учили за родното място, извършили огромна проучвателска дейност за миналото и  историческите забележителности на Разград.
„Това беше хубав повод наученото да представим в книжка в електронен вариант. Децата го изработиха заедно в платформата bookcreator.com. В часовете за занимания по интереси пък направиха същата книжка на хартия. Екземпляр от този „тираж“ децата подариха на Таня Тодорова – директор на РИМ – Разград, разказва Сийка Маринова.
„Изключителна изненада, много мил и запомнящ се жест от страна на тези слънчеви момичета и момчета, за което от сърце благодарим.
Разполагаме с уникална книжка, която разказва за историята и забележителностите на Разград през сетивата на децата. Убедена съм, че нестандартният начин, по който са подходили към миналото и настоящето на нашия град, ще направи така, че да го помнят винаги“, коментира новото постъпление във фонда на музея Таня Тодорова.
Електронната книжка може да разгледате ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *