Всички участници в регионалната селекция отиват на събора в Копривщица

Всички участници в регионалния преглед селекция за Националния събор на българското народно творчество „Копривщица – 2022“ бяха одобрени за участие в престижния форум през август. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация. 23 бяха колективите и индивидуалните участници, които се явиха днес на селекцията, още 6 се включиха онлайн в прегледа.

Тричленното жури с председател доц. д-р Анна Щърбанова от Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН внимателно проследи изявите на самодейците. Специалистите им дадоха препоръки за коригиране на определени елементи в изпълненията, които ще им помогнат да се представят по-добре в Копривщица. Така общо 29 ще са представителите на Лудогорието на тазгодишното издание на събора в Копривщица, те са от пет от седемте общини: Разград, Исперих, Кубрат, Лозница и Цар Калоян.

Прегледът селекция се проведе под патронажа  на областния управител д-р Деян Димитров. Всички участници получиха грамоти от него.

На откриването заместник областния управител  Драгомир Златев пожела успех на самодейците и достойно представяне в Копривщица.

Прегледът бе част от второто издание на фестивала „Читалищата – живото наследство на България“, с организатори Община Разград и РЕКИЦ „Читалища“, в началото му приветствие отправи и заместник-кметът Добрин Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *