Всички съветници на комисии без ГЕРБ

Заседанията на Постоянните комисии към Общински съвет-Разград започнаха без участието на местните парламентаристи от ГЕРБ – става ясно от прессъобщение на Община Разград

При спазване на строги превантивни мерки срещу COVID-19 започнаха заседанията на Постоянните комисии към Общински съвет-Разград – информира пресслужбата на местната управа. Общо 6 съвместни заседания на по две комисии са насрочени за днес и утре. Те се провеждат в залата на Общински съвет на 11 етаж в Община Разград, като поради въведеното извънредно положение са закрити. При същите условия – закрита – ще бъде и сесията на 31 март от 13,30 ч., тя обаче ще се предава пряко по Общинско радио Разград и телевизия КИС 13, както и онлайн на сайта на телевизията и на Община Разград(в секция Общински съвет, предаване на живо). На нея ще бъдат обсъдени общо 37 докладни записки, сред тях са: предоставяне на дървесина от общински горски територии на общински структури и социални групи за 2020 г., изменения на Общински Наредби, допълнение на Програмата за разпореждане с имоти общинска собственост, избиране на временно изпълняващ длъжността Кмет на село Киченица във връзка с провеждането на частични избори в селото, актуализация на бюджета през четвъртото тримесечие на 2019 г., приемане на бюджетна прогноза за периода 2021-2023 г., приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в община Разград през 2020 г., разрешаване на изготвяне на проекти и одобряване на подробни устройствени планове за различни имоти и други.

В заседанията на комисиите участват представители на пет от шестте групи общински съветници: Коалиция БСП за България, МК Демократична България – обединение(ДА България, ДСБ, Зелено движение)(Съюз на демократичните сили, Движение България на гражданите), ДПС, ЗНС и ВМРО Кауза Разград. Всеки от съветниците влиза на заседание с предпазна маска и ръкавици, осигурени на пункт във фоайето пред залата, има възможност да използва и дезинфектант за ръце. Съветниците сядат през банка, освен тях и служителите от звеното към Общинския съвет в залата присъстват само вносителите – кметът и заместник-кметовете. След всяко заседание банките се дезинфекцират.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *