Волейболни успехи: 12-годишните – осми на финалите по мини волейбол, а 11-годишните – регионални шампиони

Успешно представяне през последните дни на две волейболни формации от Разград. 12-годишните момичета от ВК“Лудогорец“ участваха в държавните финали, а 11-годишните от УСШ“Руси Бухтев“ победиха в регионален турнир.

12-годишните момичета от отбора по мини волейбол на волейболен клуб „Лудогорец“ се класираха на осмо място на финали на Държавното първенство на Българската федерация по волейбол за първенствово 2020/2021 г. Това съобщи ръководителят на клуба Здравко Душков.

Той припомни, че разградските волейболистки достигнаха до държавните финали след като в тази възраст успяха да изпреварят  отбори с традиции в региона като ВК”Хан Аспарух”, “Черноломец” Попово,  ВК “Дунав” Русе, ВК “Велики Преслав” и ВК “ДСК -Варна”.

Момичетата с треньор Айшегюл Ахмедова тренират от 2-3 месеца заедно, а техните връстнички на държавния финал са заедно от повече от година и са участвали и в миналогодишното първенство, затова и самото класиране е голям успех – счита ръководството на клуба.

Във финалния кръг, който се проведе в Шумен, момичета от Разград се паднаха в силна група на отбори с традиции – ВК „ЕЙБ Шумен 05“, ВК „Раковски“ Димитровград, ВК „Кирково“. Въпреки опита на противниците момичетата на ВК„Лудогорец“ преодоляха началното смущение и във всички срещи бяха равностойни на противниците си и отстъпваха само с 2-3 точки разлика в геймовете. На първо място в групата се класира ВК “Раковски“, който по-късно стигна до финал, който изгуби с загуби с 2:0 гейма на шампиона по мини волейбол „Добруджа 07“.

12-годишните момичета на ВК „Лудогорец“ останаха четвърти в групата си и играха за 7-8 място с отбора на ВК „Омуртаг“. Тук пак опитът си каза думата и те отстъпиха с 2:0 гейма /23:25 и 24:26/, като с това заеха осмо място в крайното класиране.

Ето и тези, които участваха в националните финали: Кристина Атанасова, Вероника Станчева, Елена Сейкова, Севинч Алтаева, Християна Бонева, Дамла Исмет, Мерве Алиева, Гизем Ефраимова, Еда Мехмед, Милена Маринова, Синем Якуб. Треньор Айшегюл Ахмедова. За да участват, съдействаха Община Разград, Румен Димитров и Огнян Обрешков.

11-годишните момичета от отбора на УСШ„Руси Бухтев“ пък станаха шампиони в регионален турнир в гр. Шумен. Техен треньор също е Айщегюл Ахмедова.

В тайбрек разградските момичета изгубиха от домакините с 1:2, но след това преодоляха отбора на Исперих в много оспорван мач с 2:0 гейма, като в единия резултата бе 36:34, което до сега не се случвало на детски турнири. И след като отборът на Шумен загуби от Исперих, по точковата система УСШ „Руси Бухтев“ гр. Разград с 4 т. оглавикласирането и  получиха купата  Регионален шампион и момичетата от Разград се окичиха със златните медали на турнира.

Това е първата стъпка към следващото първенство на ДП на БФВ за 12 годишни, когато всички ще бъдат включени в отбора на ВК „Лудогорец“ по мини волейбол с очакване да постигнат успеха от 2014 г. когато отборът стана Републикански шампион – смятат от клуба..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *