Виргиния СТАНКОВА и Кремена РАДЕВА: България има нужда да бъде социална и сигурна държава!

Виргиния Станкова и Кремена Радева са кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ в 18 МИР – Разград. Виргиния Станкова е на 46 години. Втора е след водача Добрин Добрев в листата на социалистите. Тя е юрист, завършила ЮЗУ „Неофит Рилски“, семейна, с две деца, главен юрисконсулт на Община Разград.

Кремена Радева е трета в листата на БСП. На 54 години, финансист, представител на гражданската квота. Тя работи в сферата на финансовите консултации, счетоводство и контрол, семейна, с две деца и трима внуци.

Виргиния Станкова и Кремена Радева ще се борят за доверието на избирателите на предстоящите избори с номер 28 в бюлетината.

Г-жо Станкова, Вие сте втора в листата на БСП и представлявате втората по големина община в областта. Споделете ни за най-наболелите проблеми в Исперих. С какво ще допринесете за Лудогорието, ако бъдете избрана за народен представител? Споделете ни защо, като представител на средното поколение, избирате БСП?

Лошата пътна инфраструктура е един от големите проблеми в община Исперих. Не случайно, съвсем скоро, бях инициатор за създаването на инициативен комитет, който с много усилия издейства ремонт на пътя Исперих – село Конево. Този ремонт е факт. Доказахме, че с желание и упоритост може да бъде променена нашата действителност. Транспортните връзки също са болна тема, както за Исперих, така и за всички населени места в областта. Гражданите заслужават свободно и безопасно преминаване по пътищата на страната, задоволяване на транспортните, здравните, образователните и социалните потребности не само в местата, в които живеят. Развитието на културата и туризма са друг ярък въпрос, чийто отговор може да бъде намерен в предизборната програма на БСП. Това е партията, която разполага с добри експерти във всяка сфера и предлага адекватни и навременни решения на проблемите на хората. Аз съм член на БСП от 2005г. За първи път съм кандидат за народен представител, но зад гърба си имам редица предизборни кампании, в които съм взела активно участие. Избрах БСП, защото имам желание да променим България. Да я направим майка на гражданите си, истинска социална и сигурна държава. БСП е партия на поколенията, ние съчетаваме енергията и свежите идеи на младостта с опита и разума на възрастните. БСП е голямо семейство и аз имам честта да съм част от всичко това – желание, опит и сила да отстояваме по-доброто бъдеще за нас, нашите родители и децата ни. Ако бъда избрана за народен представител ще поставям сигурността на гражданите и проблемите от област Разград приоритетно. Североизтокът има редица проблеми за решаване, но тези, които живеем тук, знаем, че и районът има голям потенциал – исторически, туристически, географски и икономически. Има какво да покажем и да развиваме! Време е да започнем да си бъдем полезни! Нека заедно вървим напред и да постигаме целите си!

Г-жо Радева, Вие представлявате гражданската квота в листата на БСП. Какво Ви мотивира да влезете в политиката? С какво ще бъдете полезна на жителите от областта?

Привърженик съм на идеите, които БСП следва в политиките си. Това е моето първо участие в парламентарни избори и в избори изобщо. Благодарна съм за доверието, което получих, да представлявам гражданската квота в листата на „БСП за България“ за предстоящия парламентарен вот. Основната ми мотивация да се кандидатирам за народен представител е желанието ми за промяна. Искам да се сложи край на порочния управленски модел в нашата страна. В професионален план, като човек, който се занимава с финанси повече от 27 години, мога да бъда полезна на обществото със знанията и опита, които имам в тази сфера. Моята цел е повишаване на финансовата грамотност и финансовата култура, както на младото поколение, така и на всички граждани. Смятам, че нашата област има много потенциал и през годините се е доказала като проводник на достойни българи. Нашата цел е това да продължи, да предизвикаме процес по задържане на младите хора в родните ѝм места. Нашата партия предлага точно тези решения, които ще позволят на младия човек да живее и работи в България. Аз искам българските деца да се отглеждат в България, техните родители да водят спокоен живот тук, близо до своите вече възрастни родители. Това може да постигне само БСП. Това можем да постигнем всички ние,  социалистите, защото мислим за българските граждани със сърцата си. БСП доказа, че може да създаде социална държава! Държава на всички хора, а не на определена група! Всички ние трябва да дадем най-доброто от себе си на тези избори, за да може нашата партия да бъде още по-силен участник в управлението на страната, за да реализира докрай защитаваните от всички нас политики. Само за седем месеца БСП показа, че нейните предложения не са начин за печелене на гласове, а са реални и необходими за благото на българския народ.

Г-жо Станкова, кажете ни как се погрижи БСП за уязвимите групи, как ще подобрите живота на най-онеправданите? Как стои, според Вас, въпросът за българските пенсионери?

Благодарение на БСП, държавата изплати целева помощ за отопление на над 260 000 домакинства през зимния сезон 2021/2022г. Увеличиха се месечната финансова помощ на хората с увреждания, средствата за предоставяне на лична помощ. Повишено бе минималното дневното обезщетение за безработица от 12лв. на 18лв., както и максималното такова – от 74,29лв. на 85,71лв. Сега предлагаме и намаляване на 9% на ДДС върху медицинските изделия и лекарствата. Лъч надежда видяха българските пенсионери с увеличението на пенсиите, което БСП ѝм осигури. Увеличихме и минималната пенсия от 370 лв. на 467 лв, социалната пенсия за старост от 170 лв. на 247 лв. Средният размер на пенсиите достигна 669 лв, а социалните пенсии за инвалидност достигнаха ръст от 45%, заедно с добавките за ветераните от войните. Сега предлагаме най-важното нещо – пълно преизчисляване на всички пенсии, за да получава българският пенсионер достойно заплащане на своя дългогодишен труд. Ние гарантираме 722 лв. средна пенсия и 3400 лв. максимална пенсия, увеличение на вдовишките добавки с поне 30%, както и увеличение на добавката от Учителския пенсионен фонд от 0,33% до 0,5% от размера на пенсията. Сред нашите основни приоритети са и безплатните лекарства за хората на 75-годишна възраст.

Г-жо Радева, Вие имате богат опит в сферата на финансите и икономиката? Какво направи БСП за икономиката на България? Имате ли нови предложения, които да бъдат в подкрепа на българските граждани?

Значителни са постиженията, които БСП постигна в сферата на икономиката. България стана първа по ръст на промишленото производство в Европа, на четвърто място е по растеж на БВП в Европейския съюз. Държавата изплати близо 2 млрд. лв., за да се запази работата на над 300 000 българи, фирмите получиха компенсации за високите цени на тока. Ние от „БСП за България“ предлагаме тези компенсации за фирмите да продължат. Искаме осигуряване на евтини и гарантирани доставки на газ, включително от „Газпром“. Стартиращите компании трябва да бъдат освободени от данък, за да стимулираме развитието на тяхната дейност в България. Предлагаме замразяване на цените на газ, вода и парно, защото те са пагубни за бюджета на българските семейства и предприятията. Трябва да има подкрепа за малките и средните предприятия чрез преференциално и достъпно финансиране от ББР. От БСП гарантираме намаляване на административната тежест и процедури, включително счетоводната за микропредприятията, дребните търговци и производители. Ние ще приложим световния опит за изграждане на кръгова икономика на основата на принципите на устойчивото развитие.

Уважаеми жители на област Разград, приятели, доверете ни се и ни подкрепете с номер 28 в бюлетината на парламентарните избори, които ще се проведат на 2-ри октомври!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *