Вече 3 изборни дела са насрочени в Административен съд-Разград

Три изборни дела са насрочени за следващата седмица в Административен съд-Разград.

Във вторник в 10,00 ч. магистратите трябва да преценят дали е законен изборът на кмет на самуилското село Пчелина. Там на първи тур с разлика от 6 гласа е победил кандидатът на КП”Демократична България-Обединение” Нихат Мехмед. Неговият единствен съперник Расим Салим от ДПС е обжалвал решението на Общинската избирателна комисия в Самуил.

В сряда са насрочени две дела.

В 10,00 ч. е делото по жалба на кандидата за общински съветник от ГЕРБ-Исперих Венцислав Тодоров. Той е поискал от съда да бъде извършено повторно преброяване на преференциите в секция 11 в Исперих

В 13,30 ч. пък е единственото дело срещу Решение на ОИК-Разград. То е по жалба на кандидата за общински съветник от Новото време Мустафа Назъм, той също иска повторно броене на секцията в село Раковски, в която сам гласува, а при броенето не е отчетена преференция за Назъм.

Справки в сайтовете на Общинските избирателни комисии от региона сочи, че има и други подобни жалби, но те още не са стигнали до съда.

Още един кандидат за общински съветник от ГЕРБ-Исперих е поискал ново броене на бюлетини в една секция. Николай Николов се обявява против изборните резултати в секция 3 в село Вазово.

Срещу решенията на ОИК-Самуил има още две жалби – за определяне не избирателната квота за определяне на общинската квота за общински съветници, както и за избор на общински кмет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *