Вече може на “Пчелина”, но с декларация

Велоалея

Със заповед на Кмета на Разград №448-1/01.05.2020 г. зоната за отдих в местността „Пчелина” вече е отворена за посещение от граждани. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Заповедта е издадена на основание чл. 44, ал. 2 и ал. 4, във връзка с чл. 44, ал. 1, т.1, т.2, т.4 и т.8 от ЗМСМА, чл. 65, ал. 1, т. З от Закона за защита при бедствия, чл. 63, ал. 1, ал. 4 и ал. 5 от Закона за здравето, във връзка със Заповед № РД-01-239 от 26.04.2020 г.,Заповед № РД-01-247 и Заповед № РД-01-248 от 01.05.2020 г. на министъра на здравеопазването и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение, препоръките на Националния оперативен щаб относно регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България.

С нея се допуска посещение на „Пчелина”, както и на всички обособени места с паркова среда извън населените места на територията на община Разград, без да се използва градски транспорт и посещения на хижи и туристически обекти при строго спазване на противоепидемичните мерки и организационните изисквания.

В заповедта се допълва, че всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

На работна среща на заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев с директора на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев бе уточнено, че на КПП-то в посока Русе желаещите да посетят зоната за отдих в местността „Пчелина” трябва да представят декларация, в която да е вписано, че целта на пътуването им е зоната за отдих в местността „Пчелина”.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *