Ветеринарна клиника „Ветконсулт” – екип от профилирани лекари, обучени и работещи с нова и съвременна апаратура

Профилирани лекари, сложни медицински интервенции и най-съвременна апаратура. Всичко това е събрано в Разград само в новата ветеринарна клиника „Ветконсулт” на ул. „Бели Лом”7, която отваря официално врати на 10 септември.

Пълен диагностичен блок има в клиниката за домашни любимци – разказва нейният собственик – д-р Красен Пенчев, който е извършвал интервенции, каквито ветеринари рядко се наемат да правят. Сред последните му постижения е възстановяване на черепна фрактура на кученце, захапано за главата от по-голямо. Черепът му е счупен, но д-р Пенчев поставя пластина и титаниева мрежа върху главата му. Кученцето още посещава клиниката на д-р Пенчев, но вече само за обезпаразитяване и ваксини, като е напълно възстановено от тежката травма.

Във „Ветконсулт” се извършва преливане на кръв от донор /кръвопреливане/, отстраняване на жлъчен мехур /холецистектомия/, операции на бял дроб и диафрагма, извършвани са операции на гръбначен стълб, както и сложни ортопедични операции.

Предстои в близко бъдеще да започне извършване на ендоскопски операции, а по-късно и физиотерапия.

При необходимост може да се извърши консулт с клиники в София, Пловдив и Варна, както и със специалисти от Тракийския университет в Стара Загора, тъй като д-р Пенчев работи в тясно сътрудничество с тях.

Клиника “Ветконсулт“ разполага със следните специалисти: ортопед, кардиолог, хирург, офталмолог и дерматолог, специалист вътрешни болести.

Рентген с по-бързи и качествени снимки с голяма резолюция, електрокардиограф, цветен видеозон с доплер, радионож, инхалативна анестезия, нов светлинен микроскоп, биохимичен анализатор, апарат за пълна кръвна картина, анализатор на урина, хормонален анализатор, кувьоз, апарат за командно дишане са сред апаратурата, с която ще се работи в новата клиника и това не е случайно – с аналогична апаратура се работи и в хуманната медицина.

Основна цел, призвание и мисия на екипа на „Ветконсулт” е да опази живота и здравето на вашите домашни любимци.

Стационарът за клинично болни животни е 7-местен.  Обособени са и две клетки за инфекциозно болни животни с отделен вход.

Ваксинации могат да се извършват и по домовете, ако стопанинът има проблем с превоза на домашния си любимец, съществува и възможност животното да се транспортира със специализиран служебен автомобил.

Работното време на клиника „Ветконсулт“ е от 8,00 до 19,00 ч. в делничните дни, а в събота и неделя – от 9,00 до 13,00 ч.

В клиниката ще се предлагат и лечебни храни за домашни любимци. В зоомагазинната част вече се подрежда широката гама от аксесоари и козметика –  внос от Италия и Германия. Разнообразието, което ще ви бъде предложено, ще задоволи и най-претенциозните вкусове и желания.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *