Весел празник на площада преди Великден

Игри и забавления за малки и големи имаше на площад „Независимост“ по време на традиционното боядисване на декоративни великденски яйца, което Община Разград организира всяка година. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Празникът на площада започна с изпълнения на Младежкия градски духов оркестър към ЦПЛР ЦРД с ръководител Милен Бенков.

Преди да стартират игрите Кметът Добрин Добрев поздрави децата и родителите на площада. Той припомни, че и на този Велики четвъртък Община Разград спазва традицията деца да боядисват яйца, които след това да обогатят великденската украса на града. Допълни, че тази година в програмата са включени и други игри и забавления за децата и техните родители. На всички Кметът Добрин Добрев пожела светли празници, здраве, щастие, хармония, уют и топлина в домовете.

Игрите на великденска тематика бяха насочени към различни възрасти малчугани. Най-малките – до 8 години – разпределени на отбори, търсиха различни цветове яйца, поставени в скрити чантички с форма на зайче в градинката около фонтана с момченцата. Отбор №1 пристигна пръв на финала с пълна кошница с 5 яйца в различни разцветки и участниците в тима получиха награди, призове обаче имаше и за останалите. Така бе и при останалите игри – по-големи награди за победителите и по-малки за останалите участници. По-големите деца, разделени на два отбора, участваха в щафета – в лъжица носеха яйце, до финала трябваше да стигнат по трасе, маркирано с конуси. Последната игра бе за отбори  от деца и родители. Те трябваше от определени позиции на различно разстояние да си подхвърлят едновременно две сварени яйца. Само една двойка – екип от две момичета – успя да съхрани целостта на яйцето и получи големите награди, но призове имаше и за останалите.

Докато се провеждаха игрите, възпитаници на Цветомира Петрова от Школата за изобразително изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца умело изрисуваха три стиропорени яйца в ярки красиви цветове. След празника на площада пъстроцветните яйца бяха инсталирани от работници от ОП“Паркстрой“ до вече поставената великденска украса.

И малки, и големи не пропуснаха да се снимат с високия близо 3 метра великденски заек, който бе част от празника, докато се провеждаха игрите и боядисването на яйцата.

На тържеството на площада присъстваха и заместник-кметовете: Полина Иванова, Зорница Евгениева и Елка Неделчева.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *