Велосипедист, моторист и пешеходец сред санкционираните от Пътна полиция миналата седмица

Пътна полиция

1063 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 18 до 24 юли 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 491 фиша и 94 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата са санкционирани един велосипедист, моторист и пешеходец.

Установени са осем шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При петима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани седем пътно-транспортни произшествия, при които 11 души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

До 8 август е удължен срокът на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, разпоредена първоначално от 7 до 24 юли. Акцент в засилените проверки продължава да бъде  шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества. До момента са проверени 3763 превозни средства и 4619 лица. Установени са 14 водачи, употребили алкохол, при седем от тях концентрацията е била над 1,2 промила. 12 шофьора са хванати зад волана след употреба на наркотични вещества. Издадени са 28 предупредителни протокола, а за неправилно паркиране са глобени 163 водача. Засечените нарушения на скоростните режими са 2026. В хода на полицейската операция са връчени 68 електронни фиша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *