Васил Пекунов представи новата си книга „Броеницата” пред съмишленици в Разград

Писателят Васил Пекунов представи новата си книга „Броеницата” пред свои съмишленици и почитатели в Разград снощи в конферентната зала на хотелски комплекс „Лес”.

67-годишният автор разказа любопитни истории от живота си, свързани с решението му да са занимава основно с литература. То е провокирано най-вече от комуникацията с приятели и с Ангела Ханс.

„Онова, което обединява всичките ми творби, е извечната роля на човека на тоя Божи свят. И най-вече връзката ни с небесата. И най-вече смисълът на присъствието ни на земята именно в контекста на единението ни с небесата” – казва Пекунов.

Внушения по необичаен начин го подтикват да напише и част от творбите си, в които героите пътуват във времето и пространството, в една от книгите му например се разказва за пътешествие на Ботев в наши дни. Пекунов нарича своя стил „магическо-шантав реализъм”.

Освен автор на 14 книги, Пекунов е преводач на по думите му „най-хубавата книга” – романът на Конкордия Антарова „Два живота”. Тиражът на четиритомното издание е изкупен веднага след отпечатването му на български език, на практика цялата книга има превод само на български език., на други езици са превеждани откъси от книгата.

В Разград Пекунов бе по покана на Свилен Йорданов, който е почитател на неговото творчество.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *