Б.Борисов в Исперих: Кирил и Асен са неудачен и пагубен за България експеримент, предишното правителство създаде продоволствена криза

Предишното правителство създаде продоволствена криза – обяви в Исперих лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе на посещение в „Караджа ФАГ” – фирмата на семейството на депутата Гюнай Хюсмен по време на силажирането на царевицата. С гербери и с ръкопляскания го посрещнаха активисти на ГЕРБ от Лудогорието. Цветята той заръча да се подарят на бившия земеделски министър  Десислава Танева.

Домакините разходиха Борисов и Танева в близката нива, на която царевицата се превръща във фураж, а Хюсмен им разказа за проблемите на земеделците. Според него заради сушата са били по-ниски добивите при есенниците, макар качеството да е било по-добро, подобно е положението и при пролетните култури – от царевицата за силаж миналата година са прибирали по 6 тона от декар, а сега 3 тона и половина, по-ниски са чаканите добиви и от слънчоглед и царевица за зърно. Проблем за земеделците е и н регламентирания и нерегламентирания внос на зърно от Украйна. „Това убива земеделието, нашите земеделци купиха скъпи торови, ползват скъпо гориво, а вносът  блокира продажбите ни, продукцията ни е нереализуема.” – каза Хюсмен. „Трябва ни такъв политик като вас, г-н Борисов, който да решава тези проблеми, защото това така не може да се търпи. Тези, които дойдоха с големи обещания ни съсипаха, земеделците са много зле.” – завърши Хюсмен.

Десислава Танева също акцентира на обвинения към предишното управление, което не защитило националния интерес в земеделието, от плана за възстановяване махнало проекта за напоителни системи, като включило производството на батерии на негово място. Хаос и срив в земеделието вижда Танева, ако не се върне проектът за напоителните системи.

„Спрете да говорите като експерти, средата е такава, че всичко е лъжа и измама” – скара се Борисов на Танева и на бившия директор на ДФ”Земеделие” Васил Грудев, който също бе на царевичната нива. „Още малко трябва на народа да разбере измамата, последните издихания на измамата излизат” – заяви още лидерът на ГЕРБ. Той се изказа ласкаво за служебния вицепремиер Атанас Пеканов, като изрази убеждение, че той ще върне плана за развитие. „Разумен човек който не работи в полза на чужда държава. Не съм говорил с него никога, това е здравия разум.” – характеризира го Борисов.

Той отправи и обвинения към предишното правителство за „безконтролно движение на контрабанда на зърно, и не само”. „Огромни пари натрупаха тези момчета от контрабанда, и съм убеден, че техните избиратели ще разберат как са облагодетелствали и всеки ден го разбираме. На всичките ни твърдения служебното правителство всеки ден дава отговори.” – допълни Борисов. „Кирил и Асен са експеримент, неудачен, пагубен за България и считам, че народът с всеки изминат ден го вижда, когато сега и служебното правителство показа какво са правили. Заблуждават ни с оферти, първо беше КЕВР виновен, те провалиха КЕВР, не ние, казахме им, сега с 60% по-скъп газ, а лъжеха 4 пъти по-евтин. Експериментът доведе до фалит. Днес разбирам, че и приходите не са им добре

Равностоен като времетраене беше и коментарът му към БСП. Той изрази изумлението си, че социалистите се оплакват от това, че имат прима министри в служебното правителство. „Нямат край техните министри, с 5-6-10 процента от министър на министър скачат и казват: „недоволни сме.”

По-умерен с предишни изказвания бе коментарът на Борисов за действията на Президента Румен Радев. „С тази катастрофа и хаос той е човекът с най-голямо одобрение и истински се надявам да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши.” – коментира Борисов. Все пак обаче не се стърпя да отбележи: „Хак му е на Радев да види какво е да работиш като аз навремето с враждебни партии, всичките враждебни. Макар че, да ви кажа честно, аз не мога да разбера БСП за едно уволнение, а при нас – хиляди, казват, че има репресия и в същото време недоволните от БСП получават министър на земеделието, на спорта и на правосъдието.”

„Защо трябва да се коалираме?” попита лидерът на ГЕРБ в отговор на въпрос с кого ще управлява след изборите на 2 октомври.

Борисов изрази надежда изборите „този път да бъдат честни, защото Рашков и компания преследваше една, може би две партии, за всички други всичко им беше позволено и аз много разчитам на президента, защото стои зад машинното гласуване, да осигури максимално прозрачни честни избори, за да могат хората да не губят тотално доверие в машините, от него зависи и се надявам това да стане.”.

На въпрос готови ли са с листите за вота на 2 октомври Борисов отговори категорично, че ГЕРБ има готовност: „За една година 5 пъти листи правим, то е копи пейст. Так-так, и така ще караме дълго, ако народът не се усети действително да направи малък резултат за Промяната и останалите, ще има още един такт, в който да се гърчи.”.

Изявлението на Борисов на царевичната нива завърши с виц за настоящия премиер: „Знаете ли как Гълъб Донев ще прави бюджет? Перо по перо.”.

След това дълго се снима с фенове и фенки.

Вижте още снимки ТУК.

3 Replies to “Б.Борисов в Исперих: Кирил и Асен са неудачен и пагубен за България експеримент, предишното правителство създаде продоволствена криза”

  1. Когато цените на горивата и лихвите по заеми са високи, това води до ниски заплати в частния бизнес.
    Високите цени на горивата и лихвите по заеми водят до по – ниска производителност и съответно до по – нисък БВП. Това автоматично води до по – висока безработица и по – висока престъпност – кражби , разпространение на наркотици и други.

  2. Ако този не беше направил турския поток, сега нямаше да има война в Украйна. Цените на горивата и другите суровини като мед, желязо и никел , храните и услугите нямаше да са поскъпнали драстично. Инфлацията в световен мащаб нямаше да е на тези нива, като в някои държави вече е станала 10 %, което вече е сериозен проблем за големите централни банки, които започнаха да вдигат значително основните лихвени проценти.
    А бензинът по бензиностанциите щеше да си е по 2. 00 лв за литър, а газът по 1. 00 лв…

  3. Тоя къде забрави патериците?
    Малко театро да погледаме…
    А пеш ли оди или с джипката?
    А уж бензинът бил скъп за него…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *