Бялата лястовичка кацна до пикаещите момченца

Деца от Школата по приложни изкуства в ЦПЛР Център за работа с деца и служители в ОП“Паркстрой“ украсиха днес Разград с красиви мартеници – съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Червено-белите символи на пролетта са изработени от малките възпитаници на Цветомира Петрова и от Радка Георгиева. Общо 20 мартеници бяха поставени на 12 дървета в централната част на Разград. Акцията по създаване на пролетно настроение започна от Дървото на Европа срещу Окръжен съд-Разград и продължи по ул. „Васил Левски“. Сътрудничеството с талантливите деца от школата на ЦРД ще продължи и за Великден – обясниха от ръководството на ОП“Паркстрой“.

Останалите елементи от първомартенската украса са изработени от служителите на ОП“Паркстрой“. Бялата лястовица заедно с още две черно-бели лястовици кацна на арка до фонтана с момченцата, фигури на щъркели бяха поставени на три места – до Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, до магазин СВА в пешеходната зона и в градинката до Прокуратурата. Фигурите на Пижо, Пенда и Мартинчо пък са поставени до паметника на Майстор Манол. За украсата бе използвана и счупена по време на тежката зимна обстановка преди няколко седмици бреза, която бе паднала в двора на НПТГ“Шандор Петьофи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *