Бързо правосъдие: Затвор и глоба за царкалоянчанин след граждански арест, карал на 2 юли на зигзаг с 3,34 промила алкохол, имал и стара присъда

Бърза присъда „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца и глоба в размер 450 лева постигна Районна прокуратура – Разград по бързо производство, образувано за престъпления по чл. чл.343б, ал.2 и чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

С обвинителен акт за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, след като е осъждан за същото деяние, и без свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването за същото деяние по административен ред е предаден на съд 37-годишният С.Ч., живущ в град Цар Калоян.

Мъжът ще остане в затвора общо 18 месеца, тъй като е извършил закононарушението в изпитателен срок по предходно осъждане за същото престъпление. Поради това, освен присъдата от девет месеца „лишаване от свобода“, съдът определи С.Ч. да изтърпи ефективно още девет месеца „лишаване от свобода“, каквато била предишната му присъда, изтърпяването на което било отложено с три години изпитателен срок.

Подсъдимият бил задържан на 2 юли 2022 година след като полицейски служители установили, че управлявал лек автомобил след употреба на алкохол с концентрация от 3,34 промила. С.Ч. се движел по улиците на град Цар Калоян с несъобразена скорост, форсирал двигателя, въртял гуми, карал зигзагообразно. По време на движението си той без да иска угасил двигателя на автомобила и спрял. Опитал се многократно да го приведе в движение, но бил забелязан от двама граждани, които успели да му вземат ключа от автомобила и да го изведат от колата. Мъжете подали сигнал на тел. 112 и на място незабавно пристигнал полицейски екип.

От събраните данни по случая станало ясно, че малко преди задържането си С.Ч. причинил ПТП с паркиран автомобил, като бързо напуснал местопроизшествието.

Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и е приведено в изпълнение.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *