Бързи са били отрицателните тестове на мъжа от Ясеновец в Разград и Русе, едва PCR-ът дал положителен резултат

Коронавирус

Първите 2 проби на 41-годишния мъж от Ясеновец, който е в русенска болница с потвърдена диагноза COVID-19, са били бързи и са показали отрицателен резултат. Това става ясно от прессъобщение на Областна администрация-Русе. Макар да живее в Разградска област, мъжът продължава да се води за заразен от Русе и информацията за него пристига оттам.

Според нея мъжът е хоспитализирано в отделението по вътрешни болести към УМБАЛ „Медика – Русе“ в неделя, а след излизането на положителен резултат от PCR-проба той е преместен в специализирана структура за лечение и наблюдение на пациенти, болни от COVID-19 отново в същата болница. Към момента той е в стабилно състояние, не е интубиран и е без фебрилитет. От 20-ти април мъжът е имал различни оплаквания като отпадналост, втрисане, загуба на апетит и суха кашлица, придружена с болки в гърдите. Потърсил е медицинска помощ в болницата в Разград още на 24-ти април, но след направата на бърз тест за коронавирус, който се е отказал отрицателен и рентгенова снимка на бял дроб без данни за пневмония, той не е хоспитализиран по свое собствено желание. На 26-ти април състоянието му се влошава, като към споменатите симптоми вече се появява и задух. Мъжът сам решава да потърси лекарска помощ в Русе. Тук той бива настанен в отделението по вътрешни болести на УМБАЛ „Медика – Русе“, където също е направен бърз тест, който отново се оказва отрицателен. Но вече от новата рентгенография има данни за пневмония, а освен това към вече познатите симптоми се наблюдава прогресираща отпадналост и температура от 39.5 градуса. Това подтиква медиците от „Медика – Русе“ да вземат проба за PCR-изследване, която се оказва положителна. Епидемиологичното проучване от Регионалните здравни инспекции в Русе и Разград продължава.

По-късно заместник-директорът на РЗИ-Разград д-р Анатоли Стойнов съобщи, че утре се очакват резултатите от пробите на четиримата членове на семейството на болния.

Стойнов съобщи още, че под наблюдение е бил мъж от кубратско село. Той е бил сред пътниците в самолета от Нидерландия, в който се оказа, че има заразени с COVID-19. Пробата му обаче е отрицателна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *