„Бъди човек” и за Великден: започва събирането на дарения за хора в нужда

И този Великден ще е малко по-светъл за част от социално слабите хора в Разградско, до които достигнат доброволците от кампанията „Бъди човек”. Тя се провежда в региона от 2019 г. – за двата големи християнски празника Великден и Коледа се осигуряват хранителни пакети за хора в нужда. Списъците се подготвят пак от доброволците по сигнали от граждани, за всяка кампания подпомогнатите са около 100 човека.

Инициативата вече има определено място, където ще се събират даренията в хранителни продукти и ваучери за хранителни магазини. То е в ул. „Петко Каравелов” 6, на ъгъла до магазин „Берьозка”, на партерен етаж. В помещението няма постоянно хора, но даренията се приемат през седмицата между 10,00 и 17,00 ч. след обаждане по телефона до една от организаторките на кампанията Нергис Скендер – 0897833799, може и в събота, но след предварителна уговорка на същия телефон. За информация и подробности за кампанията може да се свържете и с Айлин Джеляйдинова – тел. 0897838376. На тези телефони, както и на фейсбук страницата на кампанията, се приемат и сигнали за хора, които имат нужда от подпомагане.

Приемат се предимно следните продукти: брашно, олио, сол, захар, ориз, леща, боб, шоколадови изделия, консерви и макарони.

Дарения ще се приемат до 29 април, а раздаването на хранителните пакети е насрочено за 30 април и 1 май, двата дни непосредствено преди Великден.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *