Бъдещ юрист на 19 години със слово за Деня на Съединението на площад “Възраждане”

Община Разград организира тържествено отбелязване на 136-тата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Церемонията ще се състои на  6 септември, понеделник, от 11,00 ч. на площад „Възраждане“ в Разград.

В празничната програма, която ще завърши с поднасяне на венци и цветя пред Войнишкия паметник, ще участват изпълнители от Капански ансамбъл-Разград, а тържествено слово ще произнесе студентът от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Николай Пенчев. Към момента той е и Председател на Младежки Общински съвет-Разград.

Включването на 19-годишния Николай Пенчев в тържественото честване е част от новата инициатива на Община Разград представители на различни поколения да приветстват жителите на града за национални празници. Припомняме, че преди близо година – в Деня на Независимостта 22 септември – със силните слова на учителя в ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград Станимир Куртев стартира друга подобна инициатива, в която преподаватели по история отправят приветствия към жителите на града. Целта на подобни инициативи е приобщаване на различни професионални, възрастови и други общности към общоградските чествания на национални и други празници.

Община Разград отправя покана към институциите, организациите, жителите и гостите на Разград на 6 септември от 11,00 ч. да се включат в отдаването на признателност към родолюбивото дело, извършено през 1885 г. и обединило Източна Румелия и Княжество България. Местната управа призовава също по време на честването да се спазват противоепидемичните мерки, въведени от здравните власти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *