Бургаско усещане за черно и бяло в галерията

Фотоизложба на Бургаската фотографска общност под надслов „Усещане за черно и бяло” бе открита в стъклената зала на Художествена галерия „Проф. Илия Петров” в Разград. Експозицията бе доста добре посетена, уважиха я и колеги на бургаските фотографи от Клуба на разградските любители на фотографията.

Разград е четвъртото населено място, където бургаските фотографи представят творбите си черно и бяло – съобщи една от авторките Етелка Пирева. Досега снимките са показвани в Бургас, Поморие и Казанлък, част от тях дори са откупени от посетители на експозицията.

Пирева разказа и за дейността на Бургаската фотографска общност, която е създадена преди 11 години и вече се е наложила в културния живот на Бургас. В нея участват хора с различни професии и възрасти – от 20 до 70 години, лекари, професори, инженери, стюардеса, всички, обединени от магията на фотографията. Участвали са в над 70 изложби, фотопленери, уъркшопи и конкурси. Една от снимките на Светлин Йосифов, част от подредената в Разград експозиция, е спечелила преди два дни международен конкурс с участие на 140 000 фотографи – обяви още Пирева.

Сред основните цели на БФО е да интегрират фотографското изкуство в градска среда, първоначално това е ставало с изложби на въже в Морската градина, поради големия интерес и след контакти с местната управа са поставени пана за постоянна експозиция.

Общо 43 са фотографиите на 15 автори. Може да бъдат видени до края на октомври.

 2,100 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *