Бургаско усещане за черно и бяло в галерията

Фотоизложба на Бургаската фотографска общност под надслов „Усещане за черно и бяло” бе открита в стъклената зала на Художествена галерия „Проф. Илия Петров” в Разград. Експозицията бе доста добре посетена, уважиха я и колеги на бургаските фотографи от Клуба на разградските любители на фотографията.

Разград е четвъртото населено място, където бургаските фотографи представят творбите си черно и бяло – съобщи една от авторките Етелка Пирева. Досега снимките са показвани в Бургас, Поморие и Казанлък, част от тях дори са откупени от посетители на експозицията.

Пирева разказа и за дейността на Бургаската фотографска общност, която е създадена преди 11 години и вече се е наложила в културния живот на Бургас. В нея участват хора с различни професии и възрасти – от 20 до 70 години, лекари, професори, инженери, стюардеса, всички, обединени от магията на фотографията. Участвали са в над 70 изложби, фотопленери, уъркшопи и конкурси. Една от снимките на Светлин Йосифов, част от подредената в Разград експозиция, е спечелила преди два дни международен конкурс с участие на 140 000 фотографи – обяви още Пирева.

Сред основните цели на БФО е да интегрират фотографското изкуство в градска среда, първоначално това е ставало с изложби на въже в Морската градина, поради големия интерес и след контакти с местната управа са поставени пана за постоянна експозиция.

Общо 43 са фотографиите на 15 автори. Може да бъдат видени до края на октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *