БСП с нов общински съветник

Общинската избирателна комисия в Разград прекрати предсрочно пълномощията на общинския съветник от БСП Надежда Анастасова и обяви за избран следващ съветник от листата на социалистите. Както Разград24/7 съобщи в комисията постъпи информация, че Анастасова е отсъствала без уважителна причина от последните 3 сесии на местния парламент, което според Закона за местното самоуправление и местната администрация е основание за прекратяване на пълномощията. Анастасова е уведомена за установеното нарушение, но не е направила възражение и затова със свое решение днес ОИК прекрати пълномощията й като общински съветник.

На нейно място трябваше да влезе следващата в листата Павлина Русева. Тя обаче е депозирала писмено заявление в ОИК, че като служител на общинска администрация е налице обстоятелство по несъвместимост с качеството й на общински съветник, съгласно разпоредбата на чл.30, ал.4, т.4 от ЗМСМА, поради което не желае да бъде обявена и избрана за общински съветник и да встъпи в правомощия.

Затова ОИК обяви за избран следващият в листата на БСП от изборите през 2019 г. Ивайло Димитров бе под №11 в листата на социалистите на последните местни избори. Той е и в листата за парламентарните избори на 11 юли. По професия е машинен инженер, работи във фирма „Иноксис”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *