БСП първи с почти пълна листа за парламентарните избори, в нея има едно ново име – от Великобритания

Както БСП първи в Разградско обявиха водача си за парламентарните избори на 4 април, така и първи излизат с почти пълен състав от номинираните за кандидат-депутатската си листа. Засега празни са позиции 2 и 8, тъй като са определени за представители на коалиционни партньори и гражданска квота, а това се решава от Националния съвет на БСП – уточни областният лидер на БСП-Разград Наско Анастасов.

На заседание на Областния съвет на БСП са внесени общо 14 предложения за кандидати за депутати, 8 от тях обаче са си направили отвод, включително действащият народен представител Мартин Обрешков. Така за петте свободни позиции са останали 6 кандидати.

С гласуване е определено на трета позиция да е директорът на ОП”Паркстрой” Иван Борисов, който е представител на кубратската организация на социалистите и няколкократно е бил кандидат за народен представител. Тъй като той преди дни бе предложен и за член на Районната избирателна комисия, ще се оттегли оттам, а ще бъде направено друго предложение за изборната администрация.

На четвърта позиция е заместник-кметът на Община Разград и общински лидер на БСП Добрин Добрев, който бе в листата и на последните парламентарни избори през 2017 г.

На пето място в листата е отново представител на община Разград – директорът на Домашен социален патронаж Румяна Балтова. Тя също бе в листата на БСП преди 4 години.

Новото лице е шестият в листата Йордан Мичев. Бившият главен редактор на вестник „Дума” е родом от Лозница, но живее във Великобритания, оттам онлайн ще провежда предизборната си кампания – уточни Наско Анастасов. Мичев е номиниран от три общински структури – в Лозница, Цар Калоян и Самуил.

На седма позиция е директорът на Регионалния исторически музей Таня Тодорова. Тя също бе част от листата на БСП през 2017 г.

Припомняме, че през седмицата от Националния съвет на БСП обявиха водачите на листи във всички региони, за Разград това е енергийният специалист Таско Ерменков. Тъй като се появиха информации, че той може да е и в столична листа, може да се окаже особено важно кой ще е на втора позиция в разградската листа. В настоящия парламент половин мандат изкара именно вторият Мартин Обрешков, който влезе на мястото на избрания за кмет на местните избори през 2019 г. Денчо Бояджиев.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *