БСП издигна училищен директор за кмет на Исперих, архитект – на Кубрат

В още две общини в Разградско БСП излъчи своите номинации за общински кметове. В Исперих ще разчита на училищен директор, а в Кубрат – на архитект с частен бизнес.

Общинският лидер на БСП-Исперих Даниел Димитров съобщи, че социалистите в Исперих за определили единодушно Екатерина Димитрова да е техният кандидат за кмет. Тя е дългогодишен директор на едно от най-големите училища в Разградска област – ОУ”Васил Априлов”-Исперих. Два мандата е общински съветник от БСП. Червените ще имат и пълна листа за общински съветници – 29. Под №2 в нея ще е Даниел Димитров, който е също с опит в местната власт – в момента е председател на Общинския съвет. Втора в листата ще е Екатерина Димитрова.

В Кубрат е имало трима номинирани за кметския пост, но двама от тях са си направили самоотводи още преди общинската конференция – съобщи за Разград24/7 общинският лидер на БСП-Кубрат Ганка Иванова. Така останал единствено представителят на гражданската квота Мартин Обрешков. Той е млад човек, под 40-годишна възраст, завършил е „Архитектура и строителство”, има частен бизнес, живее в Кубрат със семейството си, има едно дете – разказа за него Иванова. Тя припомни още, че Обрешков е бил втори в листата на БСП за парламентарните избори през 2017 г. според нея неговата кандидатура тогава е сред причините социалистите отново да имат депутат, тъй като много гласове имало от Кубратско. Иванова съобщи, че листата съветници на БСП-Кубрат ще е 10-членна, ще е води Мартин Обрешков. Социалистите ще имат и двата кандидати за селски кметове – в  Юпер и Сеслав, в другите две села, където традиционно имат номинации – Тертер и Каменово – според последните изменения на Изборния кодекс няма да има пряк избор на кмет, а назначаем кметски наместник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *