„БСП за България“-Разград откри предизборната си кампания при засилен интерес

Днес с тържествен молебен за здраве и благодат на българския народ, отслужен в православния храм “Св Николай Чудотворец” в гр. Разград, стартира кампанията за предстоящите избори за Народно събрание и Европейски парламент на коалиция „БСП за България“ – Разград.

Официалното откриване на предизборната кампания се състоя в залата на Общински културен център в гр. Разград от 17:30 ч. при засилен интерес. Разградчани доказаха със своето присъствие, че очакват от бъдещите народни избраници различно управление – в полза на хората и на България, а от избраниците в Европейския парламент – действително да защитават интересите, името и честта на страната ни като пълноправен член на Европейския съюз.

Хората споделиха, че са разочаровани, но изпълнени с надежда, че в следващите висши държавни и европейски институции ще влязат личности, които милеят за родното и ще работят честно и почтено за тези, които са ги избрали. Те се надяват на по-добър и спокоен живот в една мирна Европа, а децата да остават да учат, работят, създават семейства и живеят в България.

“Обединяваме се около традиционните български ценности, обединяваме усилия да върнем нашия цивилизационен модел, нашата идентичност, а те са ясни – ние сме велик народ, а Разград и регионът имат много здрави корени в миналото и това казва всичко. Трябва да върнем областта на върха на индустрията и земеделието. Трябва да се борим младите да останат тук в родния си град. Тук мина моето детство и вярвам, че и други деца могат да живеят щастливо тук!”, каза водачът на листата Симеон Славчев. Той представи кандидатите за народни представители на коалиция „БСП за България“ за 18 МИР-Разград.

На събитието присъства и евродепутатът Цветелина Пенкова, която след един успешно изкаран мандат в европейския парламент, се кандидатира отново. Тя допълни посланието на Симеон Славчев към избирателите, като каза, че ключов приоритет в европейската ѝ платформа е изравняването на субсидиите на земеделците и подчерта колко е важно област Разград да има силно представителство в 50-тия парламент.

„Наша задача е да отстояваме всички интереси на България пред европейските институции. Взехме решение ядрената енергетика да бъде зелена и устойчива и тя да е основен източник на енергия. Благодарение на моите усилия в преговорите, за първи път немски социалисти гласуваха в подкрепа на ядрената енергетика.Това никога не се е случвало. Когато се полагат усилия навреме, няма как да говорим, че някой от Брюксел нещо ни е наложил”, каза тя, като допълни, че взетото решение от Европейския парламент за започване на реиндустриализация на Европа е изключително важно за България, както и за всяка една държава членка. „Няма голяма разлика между България и останалите държави. Проблемите, с които се сблъскваме, са еднакви и решенията са общи.“, изтъкна тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *