БСП е готова с предложения за първите 100 дни на управление на България.

“Уважаеми жители на област Разград,

Отново сме пред избор за Народно събрание на Република България. На прага сме на тежка здравна и икономическа криза в световен мащаб. На този фон в България се задълбочи и политическата криза. Хората не вярват на институциите и не гласуват пълно доверие на нито една политическа сила.

Ето защо точно в тези трудни моменти не е време за популизъм, нито за гръмки обещания. Време е за диалог в името на народа ни, време е за силна воля и трудни решения. В тези дни на борби за постове, конфликти и тежки обвинения между партиите, в дните на разделение единствено БСП показа разум и диалогичност и предложи разумните решения.

Затова и през настоящата предизборна кампания разработихме мерки, да дадем стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост на българския бизнес. Но най-важното е да Ви гарантираме спокойни зимни месеци. За това имаме работещи решения, които вече се прилагат в цял свят и в Европа. Настояваме в следващия парламент:

Да се намали ДДС от 20% на 9% на енергоносителите за крайните потребители;

Да се разшири броят на енергийно слабите семейства и размерът на помощите, които да им се дадат;

Спешна целева подкрепа за семействата с ниски доходи. Месечна субсидия от 200 кВтч до края на март за домакинствата, които са затруднени да отопляват своите домове.

Да се компенсират разликите в цената на тока, газа и парното, в сравнение със заложените за зимния отоплителен сезон за държавните и общински заведения, които предоставят публични услуги от обществен интерес (училища, детски градини, социални домове).

Да постигнем онова национално съгласие, което да ни гарантира перспектива, че ще имаме нова ядрена мощност, която да ни даде сигурност и стабилност в бъдеще;

Въвеждане на семейно подоходно облагане. С 550 лв. за всяко дете ще се намалява данъчната основа на единия работещ родител.

6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това.

Безплатни лекарства за деца до 14 години.

Намаляване ставките на ДДС на 9% за основни храни, напр. хляб, месо, мляко, яйца и др.

Нулев данък върху доходите от труд  до навършване на 26 години.

Търсене на парламентарен консенсус за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г.

Бързо изплащане, най-късно до края на 2021г., на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти за помощи за малкия и среден бизнес, заявени още през 2020 г. във връзка с пандемията от Covid-19.

Ускоряване на процеса по наддоговаряне по процедурата за  подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19.

Българското правителство да подкрепи предложението на Европейската комисия за удължаване на Временната рамка за държавни помощи до 30 юни 2022 г.

Законодателни промени в ЗДДС за увеличение на прага за регистрация по ЗДДС от 50 хил.лв на 100 хил. лв.

Спешен анализ на причините за високата смъртност от COVID-19 сред населението (населени места, социален статус, образователен ценз, обезпеченост с лекари и апаратура и т.нат.).

За нас ваксинирането е доброволен избор, но ще проведем насърчителна кампания за ваксиниране срещу COVID-19.

Засилване ролята на личните лекари в кампанията по наблюдение, лечение и ваксиниране при COVID-19.

Преразглеждане на финансирането на лечебните заведения за труднодостъпните региони на страната.

Това са краткосрочни мерки, които са с временен характер и ще имат бърз ефект върху икономиката и жизнения стандарт на населението. Доверете ни се! Ние от „БСП за България“ ще бъдем гарант, ще бъдем стълб на стабилност, на сигурност и на предвидимост в следващия парламент, както бяхме и в предишния. Отворени сме за разговор с всички по всички теми, които могат да доведат до просперитета на България.”

„БСП за България“ – Разград

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *