Боксьорките с 4 медала от 4 участнички в държавен шампионат

Отличен финал на спортната 2020 г. за Спортен клуб по бокс „Олимпия”-Разград. Тимът участва на Държавния лично-отборен шампионат за жени и девойки с 4 състезателки и четирите се завърнаха с медали, а отборно при жените клубът е на трето място.

Състезанието се проведе между 10 и 13 ноември в Русе, участваха 55 състезателки от 25 клуба в страната – съобщи треньорът на разградските боксьорки Мирела Николова.

При жените представител на СКБ”Олимпия” бе националната състезателка Пламена Иванова. В кат. 57 кг. тя спечели сребърен медал.

Също със сребърен медал е Стефани Йорданова при девойките до 75 кг. В същата категория и бронзовият медал е за разградчанка – Симона Иванова.

С бронзов медал в кат. до 64 кг. е Елица Генчева.

Стефани, Симона и Елица са дебютанки и това е първото им състезание – разказа Мирела Николова.

Тя уточни, че за разградския боксов клуб това е последно състезание за календарната година. Заради световната пандемия с COVID-19 и боксовите турнири бяха доста по-малко, въпреки това обаче СКБ”Олимпия” отчита общо 34 медала през 2020 г., от тях 6 са златни, 10 сребърни и 18 бронзови, а също и три бронзови купи за отборно представяне на жените.

Мирела Николова допълни, че успехите са постигнати благодарение на съвместната работа със Спортното училище и изказва благодарност на ръководството на  учебното заведение с директор Иван Илиев. Школската управа има принос и за подобряване условията за подготовка на боксьорите, в момента тече ремонт на помещенията – каза още Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *