Бойко Борисов: Нашата сила е, че сме ясни, като имаме път, го следваме

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов откри предизборната кампания на политическата сила в Разград днес. Това стана в препълнената зала на читалище „Развитие”(Стария театър). Симпатизанти на ГЕРБ от цялата Разградска област аплодираха речта на Борисов, акцент в която бе геополитиката. Борисов започна с констатацията, че това е най-лесната кампания за ГЕРБ, защото вече има база за сравнение какво е направила неговата партия и какво са направили от „Партията на посредниците”, както той и останалите оратори наричат „Продължаваме промяната”. Борисов заяви, че изборът е на народа и изрази надежда това да са последните от поредицата избори за този период от близо две години. „Аз повече на кампания на нови избори няма да ходя, пети път какво да обяснявам” – попита той. „Ако искате пак да ви бъркат в джоба, избирайте ги, за няколко месеца ще има да побъркат и след това и Господ и Аллах да дойдат заедно на помощ, трудно ще ни оправят” – допълни Борисов.

Той призна, че се е учил от предшествениците си на премиерския пост – най-вече от Симеон  Сакскобургготски, но и от Костов, Първанов, а дори от Станишев в международен план. „И до днес имам диалог с тях, учех се, не ги арестувах” – иронизира той действията на последното редовно правителство на Кирил Петков.

Освен международната политика акцент в словото му бе и ценовата политика, той представи няколко диаграми на цените на основни продукти – ток, дизел, газ, хранителни стоки, като анализира липсата на икономически основания повечето от тях да бъдат повишавани. Обясни в детайли и какво ще направи за намаляването им, за дизела и нафтата например вариантите са два, като цените ще паднат с 1,00-1,20 лв., като се постави условие на фирмата, изнасяща за Европа продукцията на българската рафинерия една трета да остава тук или пък се въведе мито от 1 лв.

Борисов препоръча на активистите на партията диаграмите, които показа, да бъдат направени в по-голям размер и да се показват на избирателите.

„Нещата, които ние ви ги обещаваме, аз съм ги правил 12 години” – обясни още той.

По отношение на международната политика, той заяви, че винаги е благодарял на председателя на Европейската комисия и на президента на Турция. Разказа как заедно са решавали мигрантската криза и благодарение на тях не е допускан мигрантски натиск в България. Борисов заяви и, че изграждането на Балкански поток е било важно за всички съседи на България заради транзитните такси. Ключов момент в отношенията в региона са и ремонтите на културни и религиозни храмове – стана ясно от думите на Борисов. Той даде да се разбере, че и в САЩ е бил по-добре посрещан от представителите на Продължаваме промяната. „Мен ме посрещаха пред камината в Белия дом”, а не на стълбището” – каза Борисов. Без да споменава името на Путин, заяви още, че понякога в геополитиката и едно куче е важно.

Борисов призна, че голямото му притеснение в момента е атомната централа в Запорожието, проблем в която по време на войната в Украйна в момента ще се отрази по много показатели на България. Изрази надежда, че експертите на МААЕ и ООН ще успеят да осигурят по-строг контрол там.

„Нашата сила е, че сме ясни, като имаме път, го следваме” – обобщи Борисов, преди да изреди част от приоритетите на ГЕРБ – диверсификация, независимост от „Газпром”, влизане в Еврозоната. Пошегува се с основния си опонент, че дори и име не могат да си измислят като хората като припомни, че първият му слоган в политическа кампания е бил за местни избори в София „Генерална промяна”.

Събитието в Стария театър бе открито от областния председател на ГЕРБ в Разградско Владимир Димитров, на трибуната бяха още: водачът на разградската листа Десислава Атанасова, вторият в листата Гюнай Хюсмен, третата Галина Георгиева, шестата Валентина Френкева, седмият Красимир Христов и осмият Айдън Шабанов, евродепутатът Асим Адемов, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, водачът на листата там Теменужка Петрова, кандидат-депутатът от Шумен Илтер Бейзатов.

В речта си пред пълната зала евродепутатът Асим Адемов заяви, че „нищо хубаво не може да бъде направено без ГЕРБ”. В потвърждение на неговите думи водачът на разградската листа на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова даде примери за решения на последното Народно събрание, които са станали факт благодарение на подкрепата от групата на ГЕРБ-СДС, сред тях и това за безплатните детски градини. По енергийни теми говори бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова. Вторият в листата Гюнай Хюсмен постави нова задача пред съпартийците си – спечелване на два мандата от Разградски регион, след което  изреди част от постиженията за областта по времето на управлението на ГЕРБ през последните години: стартът на ремонта на джамията „Ибрахим паша”, осигуряването на средства за изграждане на новата църква „Цар Борис I Покръстител”, подмяната на дограмите на сградата на читалището, в което се провеждаше откриването на кампанията, ремонти на детски градини и училища, ремонти на пътища за 100 милиона лева и други. „Всичко това Вие го направихте, г-н Премиер” – обърна се Гюнай Хюсмен към Бойко Борисов.

Още снимки очаквайте вижте ТУК.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *