Близо 700 нарушения по пътищата през миналата седмица, от вчера – акция за колани, каски и детски столчета

673 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 4 до 10 март 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 490 фиша и 73 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства. В три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества от страна на водача.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец март на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 461 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 68.

От 11 март стартира акция “Използванe на обезопасителни средства по време на пътуване от водачите и пътниците”. Специализираната полицейска операция е по линия на ROADPOL. Целта е да се окаже въздействие върху водачите на МПС и пътниците, за да осъзнаят, че неизползването на обезопасителни средства увеличава риска от настъпване на сериозни увреждания или смърт при възникване на пътен инцидент. Използването на детски обезопасителни системи, колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки ПТП. Проверките ще продължат до 17 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *