Близо 600 нарушители на пътя миналата седмица, а през февруари по 28 човека на ден карали с превишена

574 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 20 до 26 февруари 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 368 фиша и 56 акта. Два от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в два от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в три – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а други четирима са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец февруари до момента са проверени общо 4179 превозни средства и 5043 лица. Засечените нарушения на скоростните режими са 751, което означава, че всеки ден по 28 човека са карали с превишена скорост. 21 водачи са санкционирани за неправилно паркиране през месеца, а връчените електронни фишове са 60. За установените през февруари нарушения са издадени 1075 фиша и 251 акта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *