Близо 600 нарушения по пътищата през миналата седмица

590 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 17 март 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 653 фиша и 91 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен водач.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства. В три от случаите причината е употребата на алкохол, а в два – употребата на наркотични вещества от страна на водачите.

От началото на месец март на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 681 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 124.

От 11 до 17 март се проведе акция “Използванe на обезопасителни средства по време на пътуване от водачите и пътниците”. Специализираната полицейска операция бе по линия на ROADPOL. Използването на детски обезопасителни системи, колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки ПТП. В хода на операцията са проверени 936 превозни средства. 69 са установените нарушения. В 49 от случаите водачите не са използвали обезопасителни колани по време на движение. При пътниците 21 от возещите се на предната седалка са били без колан, а други четирима пътували на задна седалка без поставен колан. Засечени са и пет нарушения, при които деца са превозвани без обезопасителни системи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *