Близо 600 нарушения по пътищата миналата седмица, а през тази – акция за колани

596 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 2 до 8 март 2020 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 507 фиша и 68 акта. Два от актовете са на неправоспособни шофьори. Санкциониран е и един велосипедист.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол –  концентрацията при двама от тях е била над 1,2 промила.

През седмицата е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 9 до 15 март се провежда специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ за установяване на нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани и каски. Основната цел на кампанията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите и пътниците, които да осъзнаят, че неизползването на предпазните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозни увреждания или смърт при пътен инцидент.

 

 784 total views,  2 views today

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *