Близо 600 нарушения по пътищата миналата седмица, а през тази – акция за колани

596 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 2 до 8 март 2020 г. – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 507 фиша и 68 акта. Два от актовете са на неправоспособни шофьори. Санкциониран е и един велосипедист.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол –  концентрацията при двама от тях е била над 1,2 промила.

През седмицата е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие с един пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 9 до 15 март се провежда специализирана полицейска операция по линия на ТИСПОЛ за установяване на нарушения, свързани с неизползването на обезопасителни колани и каски. Основната цел на кампанията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите и пътниците, които да осъзнаят, че неизползването на предпазните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозни увреждания или смърт при пътен инцидент.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *