Близо 60 000 растения разцъфват в Разград през пролетно-летния сезон

Първият етап от пикирането на разсади за пролетно-лятното зацветяване на Разград завърши днес в базата на Общинско предприятие „Паркстрой“ – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Директорът на предприятието Иван Борисов съобщи, че за няколко дни работниците са разсадили в контейнери повече от 28 000 растения. През следващата седмица ще се пикират още 30 000 растения, така общо цветовото многообразие в Разград ще достигне близо 60 000 стръка. За да има място за отглеждането на тези растения, се разширява покритата площ в базата на предприятието.

Бегонии, тагетес, вербена, импатиенс, салвия, петуния, циния,  целозия и цинерария включва видовото разнообразие, което ще бъде засадено в края на април – началото на май в градините в Разград.

Нов акцент в кампанията по зацветяване са конструкции, в които ще бъдат поставяни предимно каскадни цветя. Закупени са 30 съоръжения, в които се поставят по повече от 1 саксии. Единият вид – с форма на глобус – побира 48 саксии, от които ще се спускат от височина: петунии, калдаръмчета, лобелия, мушката и нови за града видове като ипомея, каланхое, джеймсбритения, лобулария.

Ще бъдат обновени и вече познатите цветни фигури – ваза, кораб, пеперуди, палитра.

През следващата седмица работниците в ОП“Паркстрой“ ще попълнят и зацветените през есента терени там, където има измръзнали или унищожени теменужки и парички.

Друга част от дейността на ОП“Паркстрой“ е насочена към поддръжката на детските площадки в града. Вече е започнал преглед на тяхното състояние и подмяна на амортизирани части. Най-често се налага да се заменят покривите на пързалките, които са изгнили, това става с изработени в общинското предприятие покривни конструкции. Подменят се и стълби и парапети на съоръженията за игра. Предстои поставяне и на нови пейки, предоставени от дарител, както и на кошчета за смет, част от които са изработени в предприятието.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *