Близо 500 нарушения по пътищата на Лудогорието за седмица

Пътна полиция

470 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 15 до 21 януари 2024 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 333 фиша и 59 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани 14 пешеходци.

Установени са осем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При петима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства. В пет от случаите причината е неправоспособност на водача и в три – употребата на наркотични вещества от страна на водачите.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 301 нарушения на скоростните режими. Общо 18 са установените водачи, които шофират след употреба на алкохол. При 7 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Връчените електронни фишове са 106.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *