Близо 400 нарушения по пътищата през миналата седмица

391 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 13 до 19 ноември 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 809 фиша и 56 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други два – употребата на алкохол от страна на шофьорите и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец ноември на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 405 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 164. В хода на проверките са установени 8 неправоспособни водачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *