Близо 400 нарушения по пътищата през миналата седмица

Пътна полиция

362 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 17 декември 2023 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 365 фиша и 56 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушение на правилата за движение е санкциониран един пешеходец.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства. В пет от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, при които осем души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец декември на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 287 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 228.

В дните от 18 до 23 декември се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Контролната дейност е насочена предимно към уязвимата група участници в движението – пешеходци, велосипедисти, водачи на ИЕПС.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *