“Биовет”: “Този празник се е утвърдил като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник”

Ръководството на „Биовет“АД поздравява всички учители, ученици, дейци на културата и образованието с 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

С годините този празник се е утвърдил като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник.

На 24 май ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий и духовния подвиг на техните ученици, съхранили корените на българската идентичност.

Днес е денят, в който отдаваме почит към всички радетели за духовност, съхранили през вековете нашата словесност и култура, и към всички, които със своя неуморен труд и творческа енергия продължават това дело, за да ни дарят с духовни сили и културен разцвет.

Признателни сме и на творците, които осмислят не само битието ни с красотата и изразителните средства на различните изкуства, но оставят следа във времето, поддържайки развитието на  българската култура.

На учителите благодарим, че не жалят сили и енергия, за да запалят искрата на знанието в сърцата на най-малките – нашите деца и ученици.

Пожелавам Ви здраве, сили, творческо дръзновение и все така неотменно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образовате нашите деца, да обичаме и пазим родния език.

Скъпи ученици,

Бъдете горди пазители на българските ценности и култура! Открийте смисъла на успеха в живота в образованието и духовността, следвайте мечтите си, бъдете честни и почтени и отстоявайте идеалите си!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *