Бизнесът се включва в борбата с Коронвируса: през Общинския щаб дариха витамини и дезинфектанти за полицаите

Общинският кризисен щаб за борба с Коронавируса прие и разпредели дарение от витамини и дезинфектанти. Това съобщават от пресцентъра на Община Разград.

Средствата от общо 30 000 лева са предоставени от трима местни предприемачи: Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов. Те са закупили 190 кутии витамини Cetebe  и 190 опаковки от 500 мл. немски дезинфектант. По предложение на Кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и със съгласието на дарителите медикаментите и дезинфектантите  ще бъдат използвани от представители на прослойки, които са на първа линия, според професионалните си ангажименти имат контакти с много хора и са поставени на риск.

Дарението бе прието днес от част от ръководството на Щаба в лицето на Кмета Денчо Бояджиев и двама от заместниците му Милена Орешкова и Мирослав Грънчаров. На кратката церемония присъстваха и директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев и началникът на РУ на МВР-Разград главен инспектор Станимир Станев. Те съобщиха, че общо 100 служители на реда са ангажирани с КПП-тата на изхода на града. За всеки от тях получиха по една опаковка дезинфектант и кутия от 60 таблетки Cetebe, който съдържа витамини C и D  и цинк и се пие превантивно по таблетка на ден. При необходимост дарителите изразиха воля да осигурят допълнителни количества.

Старши комисар Йовчев благодари и на дарителите и на кметското ръководство за жеста към полицаите, увери ги, че те правят всичко възможно, за да се спазват разпоредбите на Националния оперативен щаб и на Общинския кризисен щаб във връзка с недопускане на заразата на територията на община Разград.

Кметът Денчо Бояджиев също отправи благодарност съм дарителите за солидарността, която проявят към съгражданите ни. Обясни, че останалата част от дарението ще бъде разпределена между общинските служители, които работят на гишета и пряко с граждани, на служителите в Домашен социален патронаж и други социални услуги. „Работата на общината не може да спре и в извънредно положение, гражданите трябва да бъдат обслужвани при полагане на максимални усилия за опазване на тяхното здраве, и на тези, които ги обслужват“ – заяви Бояджиев. Той апелира и други жители на община Разград, които имат възможности, да направят подобни жестове на солидарност към жителите на общината. Основната цел на Щаба е чрез железен контрол и грижа за уязвимите групи и за ангажираните на първа линия е да не допуснем разпространение на Коронавирус на територията на община Разград – категоричен бе Кметът Денчо Бояджиев.

Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов обявиха, че дарението им включва и 350 бързи теста за COVID-19, заедно са апаратурата за изследването им, както и предпазни шлемове, те ще бъдат доставени до няколко дни. Тестовете и шлемовете също приоритетно ще се използват от служители на реда и представители на други прослойки, които работят с повече хора. Тестовете се ще използват при хора, които имат някои от симптомите на заразата.

Дарителите, представителите на Общинския щаб и на ОДМВР-Разград обсъдиха и възможности за осигуряване и на храна на полицаите на КПП-тата.

Припомняме, че дарения се приемат по сметка в Тексим банк: IBAN: BG 62TEXI95453105985600 BIC: TEXIBGSF, като в основанието на превода трябва да бъде вписано: „Дарение за Домашен социален патронаж с цел подпомагане на нуждаещи се в извънредно положение“. Приемат се и хранителни продукти за приготвяне на топъл обяд със сертификат за качество в Домашен социален патронаж и опаковани хранителни продукти за изготвяне на пакети в БЧК. Храната ще бъде предоставена на нуждаещи се жители на община Разград.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *