Бизнесът и Общината ремонтират път в местността “Пчелина”

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на стартиралите преди дни дейности по извършване на текущ ремонт на местен път в местността „Пчелина“. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Той се извършва от „Строймонтаж“ЕАД в изпълнение на договор по обществена поръчка с предмет „Извършване на ремонт на улица „Перистър“ и път в местност „Пчелина“ гр. Разград“. Финансирането на проекта в частта за ремонта на местен път от обръщалото към хотелите „Тифани“ и „Кованлъка 2“ е осигурено по метода на публично-частното партньорство – част от средствата са дарение от собствениците на двата хотела – 30 000 лв., а останалата част – 10 000 лв. – е от бюджета на Община Разград. Местната управа е поела ангажимент и за изграждане на улично осветление в този участък, този ангажимент вече е изпълнен.

Ремонтните работи в отсечката към момента са на фаза фрезоване.

С реализацията на ремонта на участъка се подобрява туристическият потенциал на общината, тъй като досега въпреки сериозните инвестиции на собствениците в двата хотелски комплекса, достъпът до тях за туристите беше труден – по разбит път и без осветление.

Реализацията на проекта е и поредното добро доказателство за доброто сътрудничество между Община Разград като публична институция и местния бизнес за доброто на жителите и гостите на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *